SPECTACOLUL VORBIND CU TINE, DOAMNE

Adaugat : 08 Ianuarie 2016

SPECTACOLUL VORBIND CU TINE, DOAMNE


Scenariu dupa Rugaciuni pe malul lacului  de Sfantul Nicolae Velimirovici

   
Cu: Actrita Ana Calciu
       Psalt - Andrei Stratulat
       Flaut - Andrada Dumitrache


Regia: Ana Calciu si Teodora Mares

Manager de proiect: Malvina Rosu       

         Acest spectacol  ne pune inaintea inimilor o raportare atenta la valorile crestine,o cautare, o vorbire cu Dumnezeu, in care ne vom regasi fiecare dintre noi in propria cautare a sensului vietii, ne vom intalni cu principalele probleme ale omului, a setei de dumnezeire, a pocaintei si aflarii esentei tuturor lucrurilor, a lui EU SUNT.             

        Personajul principal intruchipeaza o pictorita de icoane care in procesul creatiei ne pune in fata propriile ganduri si introspectii si insotita de ucenicii de atelier in acest parcurs devine un model al spiritualitatii si talentului creator care se transforma in Talant  marturisitor.

        Sfantul Nicolae Velimirovici sau Nicolae al Sarbilor, este un sfant relativ nou, mult iubit si cinstit in intreaga lume. El este cunoscut indeosebi ca Sfantul Episcop Nicolae al Ohridei si Jicei, model de slujitor, invatator si conducator al crestinilor pe calea cea sfanta a credintei, a dragostei si a nadejdei.

          Acest sfant parinte, este unul dintre cei mai prolifici scriitori bisericesti din secolul al XX-lea, scrierile sale cuprinzand o categorie larga de lucrari: talcuiri, omilii si vieti de  sfinti - o adevarata "vistierie a spiritualitatii ortodoxe sarbe" si a intregii lumi crestine fiind numit
"Noul Ioan Gura de Aur”.

        Sfantul Iustin Popovici spunea despre Sfantul Nicolae Velimirovici urmatoarele: "El cugeta intru rugaciune, el filosofeaza intru rugaciune. Poti simti ca, printr-insul, graiesc sufletele purtatoare de lumina ale marile asceti ortodocsi, si mai ales minunatul suflet al Sfantului Simeon Noul Teolog. El il afla pe Dumnezeu intru rugaciune, si simte intreaga Zidire. In rugaciunea sa, tuturor se face partas. Intregul suflet se aduna in rugaciune care este singura calauza a mintii, a inimii si a voii, careia i s-a dat darul vederii."
                                    

COMPANIA TEATRALA ,,ZONA”  

            Compania teatrală „Zona” a luat naştere in anul 2002 din iniţiativa câtorva artişti,actori si regizori ca răspuns la dorinţa lor de a propune oamenilor spectacole de teatru cu continut crestin, recitaluri de poezie laica si religioasa.

            Compania, in anul 2002 a adaptat si  montat la Teatrul ACT spectacolul „Tunelul” după romanul cu acelaşi nume al lui  Ernesto Sabato, in regia lui Gavriil Pinte,cu Zoltan Butuc, Ana Calciu,Orodel Olaru si Gabriel Spahiu.

            După montarea acestui spectacol care s-a bucurat de un real succes,compania a produs mai multe recitaluri de poezie, prezentate atât in ţară cât şi in străinătate,in principal, cu  mesaj creştin.

            In anul 2010 compania a montat spectacolul cu mesaj crestin „Fata care vede prin haos”dupa un poem al  Maria Calciu, cu actrita Ana Calciu ,regia Malina Andrei, muzica  Arvo Part. 

Spectacolul a fost montat si s-a jucat in spatiul neconventional de la LA SCENA.

            In anul 2013 a fost produs si continua sa se joace si in prezent  spectacolul crestin Diaconita Olimpiada , adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfanta Diaconita Olimpiada  cu actrita Ana Calciu, regia Marian Popescu.

            In anul 2014 a produs spectacolul de poezie religioasa si muzica psaltica Stihuri si Cantari cu Magda Catone, Ana Calciu,Tomi Cristin si un grup de psalt

            In anul 2015 a produs spectacolul  VORBIND CU TINE, DOAMNE

Scenariu dupa Rugaciuni pe malul lacului  de Sfantul Nicolae Velimirovici   

Cu actrita Ana Calciu, Psalt-Andrei Stratulat, Flaut-Andrada Dumitrache

Regia: Ana Calciu si Teodora Mares,manager de proiect: Malvina Rosu

            In cadrul companiei, actrita Ana Calciu a sustinut in ultimii 6 ani numeroase recitaluri de poezie laica si religioasa in diferite spatii in tara si strainatate:Canada-Montreal, Italia-Roma (recital de poezie  romaneasca si italiana la Biblioteca Nationala a Italiei de la Roma); Italia-Como si Milano; Biblioteca Nationala a Romaniei; Centrul Cultural al Min.de Interne, Facultatea de Teologie Bucuresti, librarii, spatii ale bisericii, etc.,

            Televiziunile si posturile de radio au reacţionat pozitiv la producţiile noastre fiind prezente la premiere si facandu-ne invitaţii la diferite emisiuni de profil.