Spectacolul Creştin "Diaconiţa Olimpiada"

Adaugat : 14 Martie 2016

Invitatie la Spectacolul Creştin "Diaconiţa Olimpiada" - Vineri - 25.03.2016, orele 19,00, în cadrul bisericii noastre - "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, cu actriţa Ana Calciu, în rolul principal.

Câteva cuvinte de prezentare - SPECTACOLUL “DIACONIȚA OLIMPIADA”

Este o adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfanta Diaconiță Olimpiada, cu actrița Ana Calciu; voci: Tomi Cristin și Florin Nan; regia Marian Popescu.

Manager de proiect Malvina Rosu.

Spectacolul a foat realizat sub coordonarea spirituală şi îndrumarea duhovnicească a Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie Gogescu, în prezent, Arhiepiscopul Ramnicului. 

Din exil Sfântul Ioan Gură de Aur a avut o vastă corespondență, din care ni s-au păstrat 236 de scrisori, adresate unui număr mare de persoane.

Cele mai complexe și elaborate sunt adresate unui personaj feminin - ,,Diaconița Olimpiada”.

Acțiunea spectacolului surprinde corespondența dintre Sfântul Ioan Gură de Aur și Diaconița Olimpiada.

Spectacolul a avut premiera în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti.

S-a jucat şi se joacă, în continuare, în mai multe locaţii, atât în Bucureşti cât şi în ţară.

Spectacolul îşi propune să arate evoluţia duhovnicească/spirituală a Diaconiţei Olimpiada.

Actualitatea textului adaptat constă în faptul că răspunde și marilor întrebări ale omului contemporan.

Fiecare dintre noi suntem într-o continuă căutare spre împlinire spirituală şi desăvârşire umană.

Spectacolul ne propune o modalitate de  vieţuire şi devenire.

La premieră au fost prezente şi au realizat reportaje TVR Trinitas, Radio Trinitas, TVR -Emisiunea "Universul Credinţei".

S-au difuzat spoturi de prezentare, s-a scris despre el în ziarul - cotidianul "Lumina".

Spectacolul a fost preluat şi difuzat la Trinitas TV de mai multe ori.

Câteva cuvinte de prezentare - COMPANIA TEATRALĂ ,,ZONA”

Compania teatrală „Zona” a luat naştere în anul 2002 din iniţiativa câtorva artişti, actori şi regizori, ca răspuns la dorinţa lor de a propune oamenilor spectacole de teatru cu conţinut creştin, recitaluri de poezie laică şi religioasă.

Compania, în anul 2002, a adaptat şi montat, la Teatrul ACT, spectacolul „Tunelul” după romanul cu acelaşi nume al lui  Ernesto Sabato, în regia lui Gavriil Pinte, cu actorii Zoltan Butuc, Ana Calciu, Orodel Olaru şi Gabriel Spahiu.

După montarea acestui spectacol, care s-a bucurat de un real succes, compania a produs mai multe recitaluri de poezie, prezentate atât în ţară cât şi în străinătate, în principal, cu mesaj creştin.

În anul 2010 compania a montat spectacolul cu mesaj creştin „Fata care vede prin haos” după un poem al Mariei Calciu, cu actriţa Ana Calciu, regia Mălina Andrei, muzica Arvo Part. 

Spectacolul a fost montat şi s-a jucat în spaţiul neconvenţional de la LA SCENA.

În anul 2013 a fost produs şi continuă să se joace şi în prezent spectacolul creştin "Diaconiţa Olimpiada", adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfanta Diaconiţă Olimpiada cu actriţa Ana Calciu, regia Marian Popescu.

În anul 2014 a produs spectacolul de poezie religioasă şi muzică psaltică "Stihuri şi Cântări" cu Magda Catone, Ana Calciu,Tomi Cristin şi un grup de psalţi.

Acest spectacol s-a jucat şi în cadrul parohiei noastre, în ziua de luni - 14.09.2015.

În anul 2015 a produs spectacolul "VORBIND CU TINE, DOAMNE" Scenariu după "Rugăciuni pe malul lacului" de Sfântul Nicolae Velimirovici.

Cu actriţa Ana Calciu, Psalt Andrei Stratulat, Flaut Andrada Dumitrache.

Regia Ana Calciu şi Teodora Mareş, manager de proiect Malvina Roşu.

Acest spectacol s-a jucat şi în cadrul bisericii noastre în ziua de sâmbătă - 16.01.2016.

În cadrul companiei, actriţa Ana Calciu a susţinut, în ultimii 7 ani, numeroase recitaluri de poezie laică şi religioasă, în diferite spaţii în ţară şi străinătate: Canada - Montreal, Italia -Roma (recital de poezie românească şi italiană la Biblioteca Naţională a Italiei de la Roma); Italia - Como şi Milano; Biblioteca Naţională a României; Centrul Cultural al Ministerului de Interne, Facultatea de Teologie "Iustinian Patriarhul" din Bucureşti, librării, spaţii ale bisericii, etc.

Televiziunile şi posturile de radio au reacţionat pozitiv la producţiile noastre fiind prezente la premiere şi făcându-ne invitaţii la diferite emisiuni de profil.

 

Dumnezeu sa ne ajute, in continuare, tuturor, in tot lucrul cel bun! Amin!...


Post usor si binecuvantat!...

Cu aleasa pretuire si deosebita consideratie, in numele Comitetului Parohial Organizatoric, Stelian Gombos.