Sfantul Prooroc Daniel
Sfantul Prooroc Daniel
Safantul Daniel
Sfantul Daniel proorocul

Adaugat : 18 Septembrie 2013

Sfantul Prooroc Daniel este praznuit pe 17 decembrie. S-a nascut cu mai mult de jumatate de secol inainte de Hristos, intr-o familie de evrei de neam regesc. La varsta de 16 ani a fost luat in robie de catre Nabucodonosor. Ajuns in Babilon, este chemat de catre Nabucodonosor pentru intelepciunea sa la palat, impreuna cu tinerii Anania, Azaria si Misail. A talcuit visele lui Nabucodonosor, vise pe care niciun vrajitor de la palatul acestuia nu a reusit sa le explice.

Desi aveau dreptul sa manance si sa bea din masa imparatului, Daniel, impreuna cu cei trei tineri s-au hranit cu seminte ca sa nu se spurce. Pentru ca Daniel, impreuna cu cei trei prieteni au refuzat sa se inchine unei statui a imparatului, au fost aruncati intr-un cuptor incins. Dumnezeu i-a ocrotit si focul s-a prefacut in roua.

Refuza sa se inchine idolilor si este aruncat intr-o gropa cu lei, in vremea imparatului Darie, din care va iesi nevatamat.

Sfantul Daniel a prorocit timp de 70 de ani. Dintre proorociile lui Daniel, deosebit de importanta este cea asupra timpului care va trece pana la venirea Mantuitorului si daramarea templului.

Sfantul Prooroc Daniel a trait aproape 90 de ani. Misiunea sa a fost aceea de a intari credinta evreilor in viitorul Mantuitor si de a-L face cunoscut pe Dumnezeu paganilor.

De Sfantul Prooroc Daniel se leaga si o carte care se afla in Vechiul Testament, care ii poarta numele.