Maslu de obste la Parohia Sfantul Antonie cel Mare

Adaugat : 18 Septembrie 2013

Anul 2012 a fost declarat de Patriarhia Romana "An omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor".  Cu aceasta ocazie, marti, 13 noiembrie, (ziua in care se lasa sec pentru postul Nasterii Domnului), de la ora 17.00, in biserica Sfantul Antonie cel Mare se va savarsi Taina Sfantului Maslu de Obste cu participarea a peste 20 de preoti si diaconi.

La Taina Sfantului Maslu sunt chemati si cei care sunt sanatosi trupeste, caci ea daruieste nu doar vindecare trupeasca, ci si sufleteasca. Si cum niciun om nu este lipsit de pacat, se cuvine sa participe cat mai des si cei care nu sunt bolnavi fizic. Aceasta taina aduce o putere sporita in biruirea patimilor care au pus stapanire asupra noastra.

Unul din textele din Scriptura in care se mentioneaza Taina Sfantului Maslu, este cel de la Iacob 5, 15: "De este cineva bolnav intre voi, sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si-l va ridica pe el Domnul si de va fi facut pacate, se vor ierta lui".

La slujba Sfantului Maslu se vine cu:
-    Ulei
-    Faina de grau;
-    7 lumanari;
-    Pomelnicul cu cei vii

Preot paroh
Daniel Goga