Itinerar - pelerinaj in Sf. Munte Athos - Grecia

Adaugat : 06 Iulie 2016

Itinerar - pelerinaj in Sf. Munte Athos - Grecia - in perioada 17.10.2016 - 22.10.2016...

In perioada 17.10.2016 - 22.10.2016, cu ajuorul lui Dumnezeu, intentionam sa organizam, in cadrul si la nivelul parohiei noastre, urmatorul pelerinaj in Grecia - Thessalonic si Sf. Munte Athos, fiind cel mult doisprezece persoane (barbati), si avand itinerarul de mai jos:

Luni - 17.10.2016, orele 5,00 dimineata, vom pleca de la Biserica noastra parohiala "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucurestean Titan, pe urmatorul traseu: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Lukovit (pauza pentru micul dejun) - Sofia - Manastirea "Sf. Ioan" Rilla - Promachon - Serres - Thessalonic - unde vom vizita obiectivele bisericesti principale si ne vom caza la Hotelul Pellas, din centrul orasului.

Marti - 18.10.2016, orele 6,00 dimineata, vom pleca spre Ouranopolis, unde vom ridica viza pentru Sf. Munte (diamonitirion), vom lasa masina acolo, in parcare, si ne vom imbarca pe vaporul "Axion Estin" pentru a ajunge la Dafni - Portul Sf. Munte Athos. De aici vom pleca la Manastirea Greceasca “Sfantul Pavel”, unde ne vom caza in aceasta noapte.

Miercuri - 19.10.2016, vom pleca, in circuit, de la Manastirea Vatopedu, spre Schitul "Sf. Ilie", Manastirile Pantocrator si Stavronikita, Schitul "Sf. Andrei" si Schitul Romanesc "Sf. Gheorghe" Kapsala - unde vom servi masa de pranz. Vom continua itinerarul cu vizitarea Manastirilor: Protaton, Koutlumus, Iviron, Filoteu, Karakalu si Marea Lavra, urmand a ajunge si a ne caza, in cea de-a treia noapte, la Schitul Romanesc Lacu – Chilia Buna Vestire.

Joi - 20.10.2016, vom pleca spre Schitul Romanesc Prodromu - unde vom ramane si ne vom caza in cea de-a patra noapte.

Vineri - 21.10.2016, pana la pranz, vom vizita Manastirea Greceasca Xiropotamou si Manastirea Ruseasca “Sfantul Pantelimon”, dupa care vom iesi din Sf. Munte Athos, trecand, din nou, prin Ouranopolis, dupa care, pe drumul catre Thessalonic, vom vizita Manastirile "Sf. Cuv. Anastasia" - vindecatoarea de boli si "Sf. Cuv. Paisie Aghioritul" de la Sourotti, dupa care vom ajunge la Thessalonic, unde vom vizita centrul istoric, cultural si comercial al orasului.

Sambata - 22.10.2016, dimineata la prima ora (cel tarziu 7,00), ne vom intoarce spre casa, adica spre Bucuresti.

Costurile, cheltuielile necesare/persoana sunt de aproximativ 300 E, unde sunt incluse cheltuielile de drum, cazarea in Thessalonic precum si viza de intrare in Sf. Munte Athos (diamonitirion), la care se adauga pretul circuitului din Sf. Munte si celelalte costuri cu microbusele Sf. Munte Athos.

In functie de timpul disponibil vom incerca sa (mai) vizitam (si) Manastirile Xenofont si Dochiariu - care se afla, la intoarcere, in drumul nostru, spre iesirea din Sf. Munte Athos.

Pomelnice putem lasa, in limba romana, la Schiturile Romanesti "Sf. Gheorghe" Kapsala, Lacu si Prodromu.

De cuvinte si sfaturi duhovnicesti (inclusiv spovedanie/marturisirea si dezlegarea pacatelor), ne putem bucura la Schiturile Romanesti Prodromu si Lacu.

Doresc sa va aduc la cunostinta ca am facut toate demersurile necesare desfasurarii, in cele mai bune conditii, a acestui binecuvantat pelerinaj, adica am facut rezrvari pentru viza, transportul, cazarea si masa in Sfantul Munte Athos, rezervare la Hotelul Pellas din Thessalonic, precum si toate celelalte demersuri pentru bunul mers si buna organizare a deplasarii noastre in Grecia si Sfantul Munte Athos…

Acestea fiind zise, tinem si pastram legatura, rugandu-ne Maicii Domnului, sa avem parte de un pelerinaj, frumos, rodnic si binecuvantat!...

Bucuresti - 05.07.2016

Dumnezeu sa ne ajute, tuturor, in continuare, in tot lucrul cel bun! Amin!...

Cu aleasa pretuire si deosebita consideratie, Stelian Gombos.