Hramul Parohiei 'Sfantul Antonie' - Titan

Adaugat : 27 Noiembrie 2014

Parohia “Sfântul Antonie cel Mare” din cartierul bucureștean Titan și-a sărbătorit, duminica aceasta, cel de-al doilea hram, biserica avându-l ocrotitor pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, pomenit pe 23 noiembrie, informează TRINITAS TV.

Bisericuța a fost neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să participe la slujbă, dar și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, aduse de la Mănăstirea Radu Vodă. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, iar cuvântul de învățătură a fost ținut de Părintele Protopop Vasile Gavrilă.

„Celui din Evanghelie Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus: Aşa se întâmplă cu cei ce îşi adună comori pentru ei şi nu se îmbogăţesc în Dumnezeu. Antonie de mic a plecat să se îmbogăţească în Dumnezeu şi a lăsat totul. El s-a dusă să se îmbogăţească într-un loc unde era poarta cerului deschisă, adică acolo unde era un pustnic sau un călugăr. Aşa a câştigat nu numai Împărăţia Cerurilor, ci şi lumea aceasta pentru că toţi ne-am îndrăgostit de el aşa cum ne îndrăgostim de Dumnezeu şi de sfinţi”, a spus Părintele Vasile Gavrilă, Protopopul Protopopiatul Sector 3 Capitală.

Chiar dacă au mai avut ocazia să se închine la moaștele Sfântului Nectarie, bucureștenii s-au așezat cu mic cu mare la rând pentru a-i cere ajutor sfântului vindecător de boli. Credincioșii au venit nu numai din cartierul Titan, ci și din alte zone ale orașului.

Parohia Sfântul Antonie cel Mare a fost înființată în anul 1996, iar piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost pusă un an mai târziu. Din 2008, credincioșii de aici îl au ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Manifestările dedicate hramului parohiei s-au încheiat, duminică seară, cu oficierea Tainei Sfântului Maslu.

Sursa: basilica.ro