Campanie de donare de sange la Parohia Sfantul Antonie cel Mare - Titan

Adaugat : 18 Septembrie 2013

Parohia "Sfantul Antonie cel Mare“ - Titan, Protoieria III Capitala, organizeaza joi, 13 iunie, in ziua praznicului Inaltarii Domnului, de la ora 8:30, a doua editie a campaniei umanitare de donare de sange. Spre deosebire de anul trecut, cand in curtea parohiei a fost adus un centru mobil de donare, in acest an se vor amenaja paturi in trapeza parohiei.
 
Cei care doneaza vor primi o masa consistenta. 
 
Campania "Daruieste o picatura de viata“ se desfasoara in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sangvina Bucuresti si este organizata cu prilejul sarbatoririi, in data de 14 iunie, a Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, considerat simbolic un jertfitor pentru salvarea semenilor, intrucat printr-o singura donare de sange pot fi mentinute in viata alte trei vieti. De asemenea, aceasta actiune filantropica a enoriasilor parohiei bucurestene este organizata in ziua pomenirii eroilor neamului romanesc, care si-au dat viata pentru credinta si libertatea noastra.
 
Voluntarii care doresc sa se inscrie in aceasta actiune trebuie sa tina cont de cateva reguli: sa aiba intre 18 si 60 de ani, femeile sa aiba peste 50 kg, nu mai mult de 100 kg. La fel, barbatii peste 60 kg si nu mai mult de 110 kg. Tensiunea arteriala sistolica sa nu fie sub 11 sau peste 18 mmH, sa nu fi facut anestezie la stomatolog, sa nu fi suferit vreo interventie chirurgicala in ultimele 3 luni sau sa aiba programata o operatie minora sau majora. Înainte de recoltare, de asemenea, nu trebuie consumate alcool, grasimi si tutun. 
 
Sursa: basilica.ro