825.000 de semnături pentru familia tradițională

Adaugat : 26 Ianuarie 2016

Coaliția pentru Familie a adunat până în prezent 825.000 de semnături  pentru revizuirea articolului 48, aliniatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. În cadrul unei conferințe de presă, membrii comitetului de inițiativă au clarificat miercuri, 20 ianuarie 2016, o serie de aspecte legate de organizarea campaniei de strângere a semnăturilor.

„Sunt la ora actuală aproape 80.000 de voluntari, sunt aproape 40 de comitete judeţene ale «Coaliţiei pentru familie» care vor duce mai departe această strângere de semnături şi această campanie. Sunt deja peste 825.000 semnături şi vom continua”, a precizat pentru TRINITAS TV Mihai Gheorghiu, președintele comitetului de inițiativă pentru revizuirea Constituției.

Pentru a sublinia importanța familiei în societate, inițiatorii acestui proiect își propun sa strângă un număr de semnături mai mare decât cel prevăzut de lege.

Comitetul de inițiativă este format din 16 membri. Din Coaliția pentru Familie fac parte 23 de asociații și ONG-uri. Pe data de 24 mai 2016 va avea loc depunerea semnăturilor și a dosarului de revizuire la Parlament.

Sursa: basilica.ro